HTML

Recenzorr

Ezen a nyáron beleszagolok minden új könyvbe. Nazális könyvkritika a Gondolat Könyvesházból.

Linkblog

Archívum

Delelő

2011.06.29. 23:34 :: recenzorr

Szerző: Csontos János Kiadó: Magyar Napló Nyomda: Séd Nyomda Kft. Borító: Vészabó Noémi, Zách Eszter könyvterv: Szabó Dávid, Szabó György

A karcsú, hosszúkás, keményfedeles kiadvány százötven oldalára több mint kétszáz verset sűrített a szerkesztő, amelyek apró betűkkel, többnyire két hasábra osztva zsibonganak a lapokon. A szűkre mért belív fölött sértődötten uralkodik a drága kötés és a színpompás borító, ami a könyv illatát is meghatározza: az olvasót valamiféle tiltott, vagy legalábbis receptre kiadható vegyszerre emlékeztető, enyhén bódító aroma köszönti, amely végül mégis szelíden belesimul a hófehér papír illatába. „Képzelj el egy tarkabarka zárványt, / ezerszínűt – hát az én vagyok” – állítja a kötet, és nem hazudik. (70%)

Szólj hozzá!

Címkék: szabó györgy 70% magyar napló szabó dávid csontos jános séd nyomda vészabó noémi zách eszter

A bejegyzés trackback címe:

https://recenzorr.blog.hu/api/trackback/id/tr33026098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása